Vaarexcursie Eilandspolder

Ab van Dorp, boswachter ecologie bij Staatsbosbeheer, gaat ons vandaag rondleiden in de Eilandspolder om te laten zien hoe de verschillende verlanding fases eruit zien en welke flora daarbij hoort. Ab zal uitgebreid uitleggen wat er te zien is en wat er gedaan moet worden om dit te behouden. In deze tijd van het jaar staan de rietorchissen volop in bloei en zijn de veenmosrietlanden op z’n mooist. Plantenliefhebbers komen flink aan hun trekken. Maar ook zullen we nog flink aantal weidevogels zien die in de Eilandspolder broeden. De verschillende eilandjes zijn alleen per boot te bereiken. We stappen op een aantal eilandjes uit voor een korte wandeling door de begroeiing. Hou rekening met natte omstandigheden. Trek laarzen aan! Tijdens het varen kan het fris zijn, de boot is open en niet overdekt. Denk om kleding tegen de kou en onverhoopte regen. Neem voldoende eten en drinken mee, we lunchen onderweg.

Verzamelen om 09.00 uur bij de werkschuur van Staatsbosbeheer, Zuideinde 99 in Grootschermer en zijn daar rond 15.00 uur weer terug. Denk erom als je kinderen mee neemt dat het vrij lang duurt en er geen mogelijkheid is om eerder terug te keren.

Er zit een maximum aan het aantal deelnemers vanwege de capaciteit van de boot. Aanmelden is daarom verplicht, want vol=vol! Geef je daarom zo snel mogelijk op. Er zijn geen kosten aan de deze excursie verbonden.

Voor de liefhebbers heeft Ab een boeiend verhaal over botanisch waardevolle rietlanden in de Zaanstreek, waaronder het Habitattype veenmosrietland H7140B wat in de Eilandspolder te vinden is en iets exclusiefs Nederlands is. Geef bij mij aan als je die wilt hebben, dan mail ik de pdf.

Voor informatie en aanmelden: Eric de Vroome 06-30177933 de.vroome@kpnmail.nl

Datum & tijd
zo 4 juni 2023 van 9:00 tot 15:00
Vertrekplaats

Zuideinde 99 Grootschermer

Contact

06 301 77 933