Vlinder- en libellenexcursie Wognum

In het Kreekbos van Wognum ligt een plot dat door de KNNV afdeling Hoorn / West-Friesland wordt geïnventariseerd voor de gemeente Medemblik en Landschap Noordholland om de biodiversiteit in kaart te brengen en te monitoren.

Vandaag gaan we kijken hoe het is gesteld met de vlinders en libellen. Kunnen we zien of de beheermaatregelen werken. Naast het plot zullen we door het gehele Kreekbos wandelen op zoek naar deze twee insect groepen.

We starten om 11.00 uur bij het verzamelpunt. Duur van de excursie 1-3 uur, afhankelijk van hoeveel er te zien is. Bij slecht weer (regen, kou en harde wind) heeft het weinig zin om te kijken, de vlinders en libellen zullen zich niet of nauwelijks laten zien.

Het verzamelpunt is bij de kleine parkeerplaats aan de Grote Zomerdijk tussen de huisnummers 5 en 7. Het bruggetje over en een klein stukje doorrijden over het schelpenpad tot de paaltjes. Rechts is ruimte om auto’s te parkeren.

Aanmelden is niet nodig, maar bel bij twijfelachtige weersomstandigheden of de excursie wel doorgaat. Contactpersoon Eric de Vroome, de.vroome@kpnmail.nl 06-301 77 933.

Datum & tijd
za 20 augustus 2022 om 11:00
Vertrekplaats

Grote zomerdijk Wognum