Vogelkijkdag Twisk

Zaterdag 6 augustus wordt voor de tweede keer dit jaar een vogelkijkdag gehouden bij de waterberging van Twisk. Landschap Noord-Holland en de KNNV-afdeling Hoorn/West-Friesland, vrijwilligers en de boswachter geven voorlichting over dit prachtige gebied waar vogels zich thuis voelen. Het gebied wordt onderhouden door een groep vrijwilligers onder de bezielende leiding van boswachter Roelf Hovinga. Duidelijk was het op 7 mei dat er massaal Visdiefjes en Kokmeeuwen het eiland in beslag hadden genomen. Alarmerende Kieviten en andere steltlopers zorgden er voor dat hun kuikens zich in het kruidenrijk gebied konden verstoppen bij gevaar.
Het aantal soorten was in vergelijk wat terug gelopen ten opzichte van andere jaren. Nu de zomergasten plaats maken voor de winter gasten gaan wij zien hoe die verhouding zich laat zien.

Parkeer gelegenheid is er aan de Noorderweg Opperdoes/Twisk; let wel op dat het bestemmingsverkeer er langs kan. Als u vanaf de A7 richting Medemblik rijdt dan kunt u bij de eerste verkeerslichten net voorbij de Grasdrogerij van Hartog rechts af slaan en aan het eind linksaf  om dan in de hoek of langs deze weg te parkeren. U loopt dan via het fiets/voetpad, Marepad geheten, naar het infobord waar u ons met de informatie-aanhanger ziet staan. Wij starten om 10:00 uur tot ongeveer 16:00 uur, afhankelijk van het bezoek. Met een gids en telescoop kunt u ook mee lopen om nog meer soorten te spotten. Uiteraard gaat het met slecht weer niet door. Voor meer informatie Kunt u terecht bij Landschap Noord-Holland of Douwe Greydanus, M:06 147 34 554, E: d.greydanus@quicknet.nl

Datum & tijd
za 6 augustus 2022 om 10:00