Zaterdag 13 juli: Bos- Westerheide bij Laren-Hilversum

Zaterdag 13 juli: Bos- Westerheide bij Laren-Hilversum

Op en onder de heide zijn o.a. doodwegen, een urnenveld en grafheuvels te vinden, waaruit blijkt dat het gebied al duizenden jaren door de mens wordt gebruikt. Het urnenveld is waarschijnlijk één van de grootste en best bewaard gebleven velden van Nederland.

Dit grootste aaneengesloten heideveld van ‘t Gooi kent een gevarieerde heidebegroeiing met mossen, kruiden, struiken en vogels van het open heidelandschap zoals de, Graspieper, Kneu en Roodborsttapuit. In de zomer zijn soms ook de Koekoek en Boomvalk waar te nemen. Langs een boekweitveldje, is er kans op het zien van kleine Reeën.

De vele kuilen wijzen op de zand-, leem- en grindwinning uit het verleden. Via de Natuurbrug Laarderhoogt over de snelweg A1 en de Naarderstraat is deze heide verbonden met de Blaricummer- en Tafelbergheide.

Dagrecreatieterrein Westerheide is te vinden aan de Hilversumseweg te Laren.

GPS locatie: 52.24215, 5.2002

Vertrek: 09.00 uur vanaf parkeerplaats McDonalds in Hoorn. Zoveel mogelijk meerijden met elkaar. Graag van te voren aanmelden. Informatie: Hans Oudejans, 072 502 16 75, 06 486 53 110 (tijdens excursie), hansoudejans@ziggo.nl.

Datum & tijd
za 13 juli 2024 om 9:00